Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Caldo verde (káposztaleves)

Hozzávalók (4 személyre):
18-20 dkg káposzta
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
60 dkg krumpli
10 dkg kolbász
1,5 dl olívaolaj

Krumplit meghámozzuk, a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, ezeket együtt megfőzzük 1,5 liter vízben, amihez hozzáadjuk a sót és az olívaolaj felét. Ameddig ezek főnek, addig a káposztát megmossuk és egészen vékony csíkokra vágjuk. Amikor megfőtt a krumpli, a hagyma és a fokhagyma azokat a lével együtt összeturmixoljuk, újból felforraljuk és beletesszük a káposztát. Amikor a káposzta is megfőtt, a felkarikázott kolbászt és az olívaolaj maradékát is hozzáadjuk a leveshez és szükség esetén még megsózzuk.

Köszönetünket fejezzük ki a Portugál Kereskedelmi és Idegenforgalmi Hivatalnak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!