Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sertéshús portugál módra

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg sertéshús
2 dl fehérbor
2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
2 evőkanálnyi édes pirospaprika
bors
petrezselyem
10 dkg savanyúság (almapaprika, káposzta, uborka)
15-20 db olajbogyó
2 kg krumpli
(zsír a sütéshez)

A sertéshúst 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk. A fehérbort, a fokhagymát, a babérlevelet, az édespaprikát és a borsot összeturmixolva páclevet készítünk, s azzal egy teljes éjszakára befedjük a húst. Másnap kevés disznózsírt hevítünk, s abban – a savanyúság, a petrezselyem valamint az olajbogyó társaságában – megsütjük a húst. Felkockázott, forró zsírban kisütött krumplit tálalunk mellé.

Köszönetünket fejezzük ki a Portugál Kereskedelmi és Idegenforgalmi Hivatalnak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!