Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Pasteis de bacalhao (halkrokett)

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg burgonya
1 kg fagyasztott hekk (kifilézve)

bors
petrezselyem
5-6 gerezd fokhagyma
oregano
4-6 tojás
olaj

A halat felolvasztjuk és jól kinyomkodjuk. A krumplit héjában megfőzzük, majd ha kihűlt megpucoljuk és áttörjük. Hozzáadjuk az áttört halat és az aprított fűszereket, majd (egyenként adagolva) annyi tojást keverünk hozzá, hogy a pudingnál még valamivel sűrűbb állagú legyen. A masszából két kanállal kroketteket formálunk és bő forró olajban megsütjük.
(Hidegen és melegen egyaránt lehet előétel, de salátával főfogásként is nagyon népszerű.)

Köszönetünket fejezzük ki a Portugál Kereskedelmi és Idegenforgalmi Hivatalnak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!