Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Portugál csirke

Hozzávalók (4 személyre):
1 másfél kilós bontott csirke
2 evőkanálnyi durván őrölt, erős chilipaprika
2 nagy gerezd fokhagyma
1 kávéskanálnyi só
2 dl olívaolaj
20 dkg rizs
a mártáshoz:
10 dkg vaj
1 evőkanálnyi citromlé
kísérőnek:
főtt rizs

A csirkét nyolc darabra vágjuk és félretesszük. A chilit, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát és az olaj felét gépben összemixeljük, a keveréket mély edénybe öntjük, s hozzáadjuk a megmaradt olajat. Megforgatjuk benne a csirkedarabokat, s szobahőmérsékleten két óra hosszan pácoljuk. Azután serpenyőben a húsokat mindkét oldalukon puhára pároljuk. Melegen tartjuk, amíg elkészítjük a mártást. Megolvasztjuk a vajat, elkeverjük a citromlével és ráöntjük a csirkére. Főtt rizzsel tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki a Portugál Kereskedelmi és Idegenforgalmi Hivatalnak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!