Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Édesrizs

Hozzávalók:
1 bögre jó minőségű rizs
3 citromhéj (csak a sárga része)

1 liter tej
22,5 dkg fehér cukor
5 tojás sárgája
2 evőkanálnyi vaj
fahéj

1 bögrényi vizet felforralunk, majd beletesszük a citromhéjat, a rizst és egy csipetnyi sót. Lassan főzzük, s közben gyakori kevergetés mellett lassacskán hozzáadjuk a tejet is. Amikor a rizs már majdnem puha, kidobjuk a citromhéjdarabokat, s lassan belekeverjük a cukrot. Ha az is felolvadt, az egészet hagyjuk kicsit kihűlni. A tojássárgákat felverjük és hozzákeverjük a rizshez, majd visszatesszük a tűzre, de vigyázva, hogy már ne forrjon fel! Ha újra átmelegedett, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és jól átkeverjük. Kis tálakba adagolva, fahéjjal díszítve tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki a Portugál Kereskedelmi és Idegenforgalmi Hivatalnak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!