Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tarte de amendoas (mandulatorta)

Hozzávalók:
a tésztához:
1 tojás
3 kávéskanálnyi vaj (vagy margarin)
5 evőkanálnyi liszt
3 evőkanálnyi cukor
2 evőkanálnyi tej
a töltelékhez:
10 dkg hámozott, szeletelt mandula
10 dkg cukor
10 dkg vaj
5 evőkanálnyi tej

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy alacsony, kerek tortaformát kivajazunk, majd a tésztával kibéleljük úgy, hogy a forma oldalfalára is jusson a tésztából. A sütőben majdnem készre sütjük. Közben a töltelékhez valókat is összekeverjük és a tűzhelyen megfőzzük. (Akkor jó, ha enyhén rózsaszínű lett.) Amikor a tészta már majdnem megsült, a tetejére öntjük a tölteléket és egy rövid időre – hogy egy kis szint kapjon – még visszatesszük a sütőbe.

Köszönetünket fejezzük ki a Portugál Kereskedelmi és Idegenforgalmi Hivatalnak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!