Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Eggs with Spinach and Cheese Sauce

Hozzávalók:
1 kg friss spenót
4 dkg vaj vagy margarin
0,45 dl sütő liszt
3 dl tej
7,5 dkg Cheddar sajt, reszelve
csipetnyi angol mustárpor
nagy csipetnyi frissen őrölt szerecsendió
4 keménytojás, hosszában felvágva
bors

A spenótot megmossuk, s amúgy nedvesen egy serpenyőbe tesszük, majd addig pároljuk, amíg a levelek megfonnyadnak, s közülük az öblítő víz maradéka is elpárolog. Ekkor a spenótot egy szűrőbe tesszük, jól kinyomkodjuk, végül apróra vágjuk.
Olvasszunk meg 25 g vajat, szórjuk bele a lisztet, pirítsuk a zsiradékban egy percig, majd folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a tejet. Ha a tej felforrt, lassú tűzön főzzük még 4 percig. Ez után vegyük le a tűzről, adjunk hozzá 50 g sajtot, s ízesítsük mustárporral, sóval és borssal.
A maradék vajat felolvasztjuk egy kisebb serpenyőben, hozzáadjuk a spenótot, a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk. Az átmelegített spenótot egy tepsi aljába terítjük, a tetejére tesszük a cikkekre vágott keménytojást, majd ráöntjük a szószt, végül megszórjuk a maradék sajttal. Előmelegített grillezőben (esetleg sütőben) addig sütjük, amíg a tetején bugyborékoló sajt nem válik aranyszínűvé.

Köszönetünket fejezzük ki Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága budapesti nagykövetségének az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!