Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Duck Breasts with Blackberries

Hozzávalók:
4 kacsamell
0,3 dl feketeszeder lekvár
egy narancs finomra reszelt héja és leve
fekete bors

A kacsamelleket - bőrös oldalukkal lefelé - egy serpenyőbe tesszük, s 3-4 percig sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk, s megszórjuk a narancshéj-reszelékkel. A húst megfordítjuk, s további 3-4 percig sütjük. Ez alatt a bőrös oldalát megkenjük lekvárral, s rálocsoljuk a narancslevet is. Az újabb fordítás után kenünk még rá egy kis lekvárt, s további egy-két percig sütjük. Akkor jó, ha a hús már puha, de a közepe még rózsaszín. (Krumplival, narancssalátával, s a serpenyőben maradó szafttal tálaljuk.)

Köszönetünket fejezzük ki Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága budapesti nagykövetségének az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!