Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mazsolás puding (Spotted Dick)

Hozzávalók:
20 dkg élesztős liszt
10 dkg cukor
1 1/2 teáskanálnyi őrölt gyömbér
12 dkg friss puha kenyérmorzsa (héj nélkül)
9 dkg mazsola (szultana szőlőből)
15 dkg korinthoszi mazsola
12 dkg háj, vagy vaj
2 teáskanálnyi reszelt citromhéj
2 felvert tojás
2,5 dl tej
(vaníliaszósz)
(tejszínhab)

Egy másfél literes pudingformát kivajazunk, az aljára sütőpapírt teszünk, amit szintén kivajazunk.
A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a száraz összetevőket, valamint a mazsolát, s azokat összedolgozzuk. A tejet elhabarjuk a tojással, s ezt is az előzőhöz keverjük.
A masszát a pudingformába töltjük. Egy kizsírozott pergamentpapírral letakarjuk. Az egészet befedjük egy konyharuhával, s spárgával körbekötjük. Az edényt egy nagy fazékba - a forma magasságának feléig érő - forrásban levő vízbe állítjuk. Lassan főzzük (ez kb. 2,5 órát tart).
Ha kész, egy tálra boritjuk, felszeleteljük, és vaniliaszósszal, vagy tejszínhabbal tálaljuk.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!