Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tehina

Hozzávalók:
1 csésze tiszta tahini (szezám-tészta)
2 fokhagyma gerezd, zúzva
1/2 pohár víz
cseppnyi pirospaprika
1 kávéskanálnyi só
1/2 csokor petrezselyem, metélve
2 citrom leve
3 evőkanálnyi olíva olaj
ecetben eltett zöldség

A tahinit simára keverjük a vízzel és beledolgozzuk a fokhagymát, a paprikát, a sót és a citromlevet. (Ha túl száraz lenne, még adhatunk hozzá egy kis vizet.) A masszát vékonyra kinyújtjuk egy nagy tányéron, megkenjük pár csepp olívával, s a tetejére petrezselymet hintünk. Ecetes zöldséget adunk mellé. (Előételnek való.)

Köszönetünket fejezzük ki az Izraeli Állam budapesti nagykövetségének az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!