Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Falafel

Hozzávalók:
41 dkg csicseriborsó
1 nagy hagyma, szeletelve
2 evőkanálnyi petrezselyem, finomra metélve
1 tojás
1 teáskanálnyi só
1/2 - 1 csésze prézli
1 teáskanálnyi őrölt koriander vagy kömény
1 teáskanálnyi őrölt erős paprika
1 teáskanálnyi fokhagyma por
növényi olaj a sütéshez

A csicseriborsót összekeverjük a hagymával, a petrezselyemmel, az elhabart tojással és a fűszerekkel. Az elegyítést turmixgépben folytatjuk. E közben annyi prézlit adunk hozzá, hogy a tészta már ne ragadjon hozzá az ember kezéhez. A masszából kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat formálunk, azokat kicsit lelapítjuk, majd bő forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Az olajat lecsöpögtetjük róla, s a maradékot papírral leitatjuk. (Fogpiszkálóra szúrva, vagy szendvicsben kínáljuk.)

Köszönetünket fejezzük ki az Izraeli Állam budapesti nagykövetségének az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!