Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Malawach

Hozzávalók:
4 csésze liszt
1 és 1/4 csésze víz
1/2 teáskanálnyi só
margarin
paradicsom szósz
tejföl

A lisztből, a vízből és a sóból sima tésztát keverünk. (Ha túl ragadós lenne, akkor még egy kis lisztet dolgozunk bele.) A tésztát két részre osztjuk, s mindkettőt vékonyra nyújtjuk (egy kb. 50x50 cm-es négyzetre), majd a felső oldalukat vékonyan megkenjük margarinnal. Ezt követően a lapokat - mint egy borítékot - összehajtjuk, azaz a négy sarkát felhajtjuk, úgy, hogy felül középen összeérjenek. A borítékhajtást még kétszer megismételjük, majd a tésztadarabokat letakarjuk, s hagyjuk állni egy fél óráig. Akkor egy-egy darabot 10 részre vágunk, s azok mindkét oldalát (bő zsiradékban) aranybarnára sütjük. Paradicsom-szósszal vagy tejföllel kínáljuk.

Köszönetünket fejezzük ki az Izraeli Állam budapesti nagykövetségének az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!