Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sült bárány

Hozzávalók:
1 báránycomb
3 evőkanálnyi csirkezsír
1 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors, paprika
2 csésze sűrű csirkeleves
2 evőkanálnyi ecet
3 szelet füstölt libamell
2 szál petrezselyem
2-3 gerezd fokhagyma, egészben
1 babér levél
1 citrom leve
1/4 teáskanálnyi rozmaring, oregano, őrölt kömény, paprika

A combot jól bedörzsöljük a zúzott fokhagymával és a csirkezsírral, azután beszórjuk sóval, borssal és paprikával. Tepsibe tesszük, s 15 percig sütjük a 210 fokosra előmelegített sütőben (közben egyszer megfordítjuk), majd megöntözzük egy fél pohár vízzel, a hőmérsékletet visszavesszük 180 fokra, s a sütést annyiszor 35 percig folytatjuk, ahány kilós a comb. Közben 10 percenként meglocsoljuk a húst azzal a folyadékkal, amit a csirkelevesből nyerünk úgy, hogy beleforraljuk a többi hozzávalót. A sütés végén a húst vegyük ki a tepsiből, s a fűszeres öntözőlé maradékával főzzük fel a tepsi alján összegyűlt ízanyagokat. Végül ezt a szaftot - az esetleges sózás, borsozás után - szűrjük át, s egy mártásos tálban kínáljuk a sült mellé.

Köszönetünket fejezzük ki az Izraeli Állam budapesti nagykövetségének az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!