Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Zakuszka

Hozzávalók:
2 nagy vineta (kékparadicsom, azaz padlizsán)
0,75 dkg paradicsom
4 nagy paradicsompaprika
1 fej vöröshagyma
4 evőkanálnyi olaj
cukor

A vinetákat és paradicsompaprikákat sütőben megsűtjük, majd a héjukat lehúzzuk. A húsukat deszkán (fakéssel) finomra vagdaljuk. A hagymát apróra vágjuk, az olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott paradicsomot, az apróra vágott vinetát és paradicsompaprikát. Megsózzuk, egy kiskanálnyi cukrot teszünk hozzá és 20-25 percig együtt pároljuk. Hidegen tálaljuk, délben előételnek, vagy este teához.

Köszönetünket fejezzük ki Deák Andreának (Nagybánya) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!