Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Miccspaszta

Hozzávalók:
1 kg zsíros marhahús (lehetőleg nyaki részből)
késhegynyi pirospaprika

bors
késhegynyi szódabikarbóna
késhegynyi csombor
1 fej fokhagyma

A húst háromszor ledaráljuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót, a borsot és 3 órára jégre tesszük. Ezután beledolgozzuk a szódabikarbónát és a csombort. A fokhagymát összezúzzuk, megsózzuk, majd 3 kanálnyi vízzel elkavarva hozzátesszük a húshoz. Fakanállal 15 percig kavarjuk. Vizes kézzel tetszőleges nagyságú kolbászkákat formázunk belőle, s egy tálcára halmozva másnapig hűtőbe téve érni hagyjuk.
Pirosva sütve tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki Deák Andreának (Nagybánya) az itt közölt receptért.
Tősér Carla megjegyzi, hogy - legalább is Arad környékén - nem csak marhából készítik ezt az ételt, hanem amellett disznót, és birkát is használnak hozzá (így :).

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!