Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mici hús

Hozzávalók:
1 kg sertéshús
1/2 kg marhahús
1/2 kg birkahús (legyen egy kicsit faggyús)

bors
fokhagyma
gyömbér (csak egy késhegynyi)
2-3 dl csontlé
2 kávéskanálnyi szódabikarbóna

A (nagy lyukon) megdarált húst összekeverjük a fűszerekkel. Öntünk hozzá 2-3 dl csontlét és egy éjszakát hagyjuk állni a hűtőben. Majd a masszát még egyszer alaposan átgyúrjuk, ekkor adjuk hozzá a szódabikarbónát, s hagyjuk állni további egy órát. Végül (vizes kézzel) henger alakú rudacskákat formálunk belőle és azokat grillben, vagy faszénparázs felett megsütjük. (Ha nincs grill, egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, s abban sütjük.)

Ezt a receptet Tősér Carlának (Arad) köszönhetjük. Ő a mici húshoz mustárt és kenyeret ajánl, s ráadásnak pedig sört.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!