Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sültpaprika-saláta

Hozzávalók (3-4 személyre):
6-8 db húsos paprika

cukor
ecet
olaj

A paprikákat fém platnin sütjük, közben időnként fordítjuk, hogy minden oldalát érje a hő. Amikor már egy picit megégett a héja, betesszük egy edénybe, majd fedővel letakarjuk. Hagyjuk állni kb. 20 percig, utána vizes kézzel lehúzzuk a héját, majd csíkokra daraboljuk a paprika húsát. (Azt a levet, amelyet közben kienged magából, vétek kiönteni, ez lesz a saláta „lelke”.) Sóból, cukorból, ecetből és a paprikaléből keverünk egy salátaöntetett, azt ráöntjük a paprikára, és megpermetezzük egy kis olajjal is.

Ezt a receptet Tősér Carlának (Arad) köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!