Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bázeli lisztleves

Hozzávalók (4 személyre):
5 evőkanálnyi liszt
6 dkg margarin vagy vaj
1 vöröshagyma szálasra vágva
1 liter hideg húsleves
10 dkg reszelt sajt (pld. Greyerzer)

A lisztet (szárazon) mogyoróbarnára pirítjuk és hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a vajat, majd felmelegítjük, beletesszük a hagymát, s abban pároljuk néhány percig. Ezt követően folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a húslevest, s körülbelül 20 percig főzzük. (A végén hozzáadhatunk egy kis pohárnyi vörösbort is). Előmelegített tányérokban, a tetejét sajttal megszórva tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki a Svájci Államszövetség budapesti nagykövetségének az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!