Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Zürichi borjúmetélt

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg borjúhús
20 dkg borjúvese
1 evőkanálnyi liszt
őrölt bors

olaj
1 evőkanálnyi margarin
fél fej vöröshagyma
20 dkg csiperke gomba
1 teáskanálnyi citromlé
1 dl fehérbor
1 dl húsleves
2 dl tejszín
1 evőkanálnyi kukoricaliszt
1 csokor petrezselyemzöld

A húst és a vesét keskeny csíkokra metéljük, majd sózzuk, borsozzuk, meghintjük a liszttel, végül jól összekeverjük. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, s azon a metéltet hirtelen megsütjük. A sütőt 60 fokra állítjuk, s a zsírjából kiszedett (papírral leitatott) sültet abban tartjuk melegen.
A már használt serpenyőben egy evőkanálnyi margarint melegítünk, Fél fej vöröshagymát finomra vágunk, s a margarinon megpároljuk. Hozzáadjuk a citromlét és a felszeletelt gombát, felöntjük a fehérborral, majd a levét beforraljuk a felére. A húslevest elkeverjük a tejszínnel és a kukoricaliszttel, s ezt is beleöntjük a serpenyőbe. Összeforraljuk, beletesszük a sültet, majd még egyszer felforraljuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Végül megszórjuk finomra metélt petrezselyemmel. Előmelegített tányéron szervírozzuk. (Hagyományos körete a Röszti.)

Köszönetünket fejezzük ki a Svájci Államszövetség budapesti nagykövetségének az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!