Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Empanadas tacuaremboenses (hússal töltött leveles tészta)

Hozzávalók:
1 kg főtt burgonya
1 db tojássárgája
liszt a massza összegyúrásához

A főtt burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy masszát (tésztát) képezzen. A kapott tésztát elnyújtjuk és tenyérnyi nagyságú köröket vágunk ki belőle. A körök közepébe tölteléket teszünk, félbehajtjuk, a szélét víz segítségével összeragasztjuk, majd olajban kisütjük.
A töltelék készülhet a Pastel rioplatense receptje szerint.

Köszönetünket fejezzük ki az Uruguayi Keleti Köztársaság budapesti nagykövetségének az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!