Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Uruguayi gyümölcskenyér

Hozzávalók:
3 db banán
1/4 bögre cukor
2 db tojás
12 dkg olvasztott margarin
1 evőkanál tej
2 bögre liszt
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
1 csipetnyi só
1/2 bögre aprított dió

A banánt pépesre összetörjük, majd a cukorral, a tojással, a margarinnal és a tejjel összekeverjük. Külön összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és az aprított diót. Ezután a banános pépet hozzákeverjük a liszthez. Az így kapott masszát kivajazott és meglisztezett tepsibe vagy őzgerinc formába öntjük. Meleg sütőbe tesszük és amikor barnulni kezd a teteje, közepes hőmérsékleten sütjük.

Köszönetünket fejezzük ki az Uruguayi Keleti Köztársaság budapesti nagykövetségének az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!