Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Quimbolitos

Hozzávalók:
20 dkg meleg kukoricaliszt
20 dkg cukor
60 dkg sótlan sajt, reszelve
20 dkg vaj
1/2 csésze mazsola
8 tojás
2 kanál vanília aroma
Kana virág levelek

A leveleket egy vizes ruhával megtisztítjuk, s a vastag középső részüket egy nyújtófával lelapítjuk. A lisztet átszitáljuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, s közben beledolgozzuk a lisztet, majd a sajtot és a mazsolát is. Végül beleforgatjuk a tojáshabot és hozzáadjuk a vaníliát. Ebből a masszából egy-egy kanálnyit teszünk minden levél belső oldalára. Majd úgy csomagoljuk, hogy a levél alsó és felső részét a masszára hajtjuk, az oldalsó "szárnyait" pedig hátra. (Így főzés közben a töltelék szabadon megduzzadhat.) A quimbolito-kat egymás mellé helyezzük, s gőzben főzzük 20 percen át (vagy addig, amíg a levelek el nem színeződnek).

Köszönetünket fejezzük ki az Ecuadori Köztársaság budapesti nagykövetségének az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!