Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Chucula

Hozzávalók:
4 érett banán, hámozva
4 rúd fahéj
2 kanál sótlan sajt, reszelve
1 kanál vaj
2 csésze cukor
2 csésze tej
1 kis kanál vanília aroma
víz

A banánt a fahéjjal és a cukorral (kevés vízben) megfőzzük, a végén a fahéjat kidobjuk, s a banánt a főző vízzel és a tejjel átturmixoljuk. A turmixot egy zománcozott vagy rozsdamentes edényben tűzre tesszük, s hozzákeverjük a vajat, a sajtot és a vaníliát. Ha felforrt, levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni, s kelyhekbe töltve tálaljuk. A tetejét citromhabbal díszíthetjük.

Köszönetünket fejezzük ki az Ecuadori Köztársaság budapesti nagykövetségének az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!