Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tomates enteros en almibar (egész paradicsomok szirupban)

Hozzávalók:
6 db fürtös paradicsom
2 csésze víz
6-7 kanál cukor
fahéj

A vízzel, a cukorral és a fahéjjal könnyű szirupot főzünk, s a végén kidobjuk belőle a fahéjat. A paradicsomot (szárával együtt) vízbe téve egyszer felforraljuk - ez csak azért kell, hogy utána könnyen meghámozhassuk. (A szárát változatlanul rajta hagyjuk.) Ez után a bogyók alját levágjuk, a magjait kiszedjük. Végül a paradicsomot a szirupba tesszük és 15 percig abban fűzzük.

Köszönetünket fejezzük ki az Ecuadori Köztársaság budapesti nagykövetségének az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!