Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Gamberoni al aglio-olio (garnélarák olajjal-fokhagymával)

Hozzávalók:
24 db tisztított rákfarok
1 liter olívaolaj
6 gerezd tisztított fokhagyma

citromgerezd
liszt

Az olívaolajat egy lábasban felhevítjük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd, mikor a fokhagyma megbarnult, lapáttal kiszedjük. A rákfarkakat melírozzuk (lisztben átforgatjuk), a forró fokhagymás olajban kisütjük, papírral, leitatjuk, sózzuk és citromszelettel díszítve tálaljuk
Fogyasztható előételként, de genovai spagettivel akár főétel is lehet.

Ezt a receptet Benkö Gábornak (Sankt Augustin) köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!