Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Osso Bucco (olasz borjúláb)

Hozzávalók:
4 nagyobb szelet csontos borjúláb (egyenként kb. 20 dkg)
1 dl olívaolaj
1 répa
1 szál zeller
1 kis póréhagyma
1 cikk fokhagyma
1 hagyma
3 dkg vaj
1 dl fehérbor
6 db hámozott paradicsom
1 liter húsleves
1 csokor petrezselyem
1/2 teáskanálnyi reszelt citromhéj

bors

Az olívaolajat felforrósítjuk, a borjúlábat elősütjük, a kockára vágott zöldséget és a hagymát, fokhagymát a vajon megpároljuk, fehérborral leoltjuk. A lábszárszeleteket lecsepegtetjük, a párolt zöldséghez tesszük a paradicsommal együtt. Ráöntjük a húslevest, sózzuk, borsozzuk, és középmeleg sütőben (kb. 175 °C) 1,5 órán át pároljuk. Apróra vágott petrezselyemmel és reszelt citromhéjjal tálaljuk.
Sáfrányos rizottó, vagy tészta illik hozzá.

Ezt a receptet Benkö Gábornak (Sankt Augustin) köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!