Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tiramisu (1.)

Hozzávalók (kb. 15 adaghoz):
1,25 dl hideg eszpresszókávé
20 dkg porcukor
0,5 dl Amaretto (mandulalikőr)
1 kg mascarpone sajt (olasz krémtúró, de jó a magyar is)
3 csomag babapiskóta
1 dkg kakaópor

A krémtúrót, a likőrt és a porcukrot összekeverjük. Egy hosszúkás tűzálló tál alját vékonyan kikenjük ezzel a masszával, arra egy sor piskótát rátesszük, és azt kávéval meglocsoljuk. Újabb réteg krémtúró, újabb réteg piskóta meglocsolva kávéval - ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. (Legfelülre túró kerüljön.) Megszórjuk kakaóval, majd hűtőbe téve 1-2 órát érleljük.
Desszertként is fogyasztható, s hideg büfé részeként is jól mutat.

Ezt a receptet Benkö Gábornak (Sankt Augustin) köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!