Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Grillezett padlizsánból készült lasagne

Hozzávalók:
2 db padlizsán
2 dl olívaolaj (extra szűz)

bors
balzsamecet
egy ágacska friss rozmaring
fél fej fokhagyma
zöldsaláta
bazsalikom
mozarella
citromlé
paradicsom

A padlizsánokat fölkarikázzuk ujjnyi vastagra. A szeleteket megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd grillrácson, vagy grillserpenyőben mindkét oldalukat megsütjük. Olívaolajból egy pár csepp balzsamecettel, a friss rozmaringgal, s az aprított fokhagymával páclevet készítünk, melybe beletesszük a forró padlizsánszeleteket és ott hagyjuk kihűlni.
A tálaláskor egy tányérra zöldsaláta-leveleket teszünk, erre helyezünk egy padlizsánkarikát, arra egy bazsalikomlevelet, majd egy vékony szelet mozarella sajtot. Ezt még kétszer megismételjük, majd az egészet megöntözzük balzsamecettel, olívaolajjal és egy pár csepp citromlével. Végül a tálat paradicsomkarikával díszítjük.

Ezt a receptet Benkö Gábornak (Sankt Augustin) köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!