Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Crostini neri (májkrémes szeletkék)

Hozzávalók:
20 dkg csirkemáj
1 kis hagyma
1 babérlevél
1 kávéskanálnyi liszt
fél pohár száraz fehérbor
kapribogyó
1 kávéskanálnyi szardellapaszta
olaj
vaj

bors

Olajat és vajat fele-fele arányban felforrósítunk, s azon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. A lisztben megforgatott májdarabokat is a hagymára dobjuk, s még mintegy 5 percig együtt pirítjuk. Ráöntjük a bort, hozzáadjuk a babért, s addig főzzük, amíg a máj megpuhul (addigra a bor is elfő róla). Ekkor hozzákeverjük a levétől leszűrt kapribogyót és a szardellapasztát, lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk. Végül az egészet átdaráljuk, hogy krémes legyen. Apró pirított kenyérszeletekre kenve előételnek kínáljuk.
(Sienában Vin Santo-t használnak hozzá, ami - ennek híján - tokaji száraz szamorodnival pótolható.)

Ezt a receptet Agnes Agnesoninak (Toszkána) köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!