Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Strozzapreti (pap-fojtogató)

Hozzávalók:
50 dkg friss spenót
30 dkg ricotta (túró)
1 db tojás

bors
8 dkg reszelt parmezán
olívaolaj
besamelmártás
sajt (a tetejére)

A spenótot a saját levében - kevés sóval - megpároljuk. Kicsavarjuk belőle a felesleges nedvességet, majd ledaráljuk és kevés olajon megdinszteljük, sózzuk és borsozzuk. Ha kihűlt, a spenótot összekeverjük a túróval, egy tojással és a reszelt parmezánnal. (Annyi parmezánt adunk hozzá, hogy jól formázható anyagot kapjunk.) A masszából kis golyókat gyúrunk, s azokat olajjal kikent tűzálló tálba helyezzük. Leöntjük annyi (gyömbérrel ízesített) sűrű besamellel, hogy az a gombócokat teljesen bevonja. A tetejét is megszórjuk reszelt sajttal, s előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a besamel szép színt nem kap.
A strozzapreti a tésztát helyettesíti, így annak helyén, az első főfogásként kerül az asztalra. Egyébként azt a keveréket, amelyből itt a kis golyók készültek, gyakran használják ravioli, illetve cannelloni töltelékeként is.

Ezt a receptet Agnes Agnesoninak (Toszkána) köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!