Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Hússal töltött cukkíni

Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg darálthús
3 tojás
10 dkg reszelt parmezán
5 dkg prézli
friss bazsalikom (esetleg oregánó vagy majoranna)
szerecsendió

bors
4 cukkíni
1 gerezd fokhagyma
3 dl paradicsomlé
2 evőkanálnyi olívaolaj

Összekeverjük a darálthúst, a tojásokat, a parmezánt és a prézlit. Beleszaggatunk néhány friss bazsalikomlevelet és sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A cukkínik végeit levágjuk, a derekukat megmossuk és kb. 6 cm vastag szeletekre vágjuk. Késsel vagy kiskanállal kikaparjuk a belsejét, így a szeletekből gyűrűket kapunk. A kikapart bél egy részét átdaráljuk, s kevés olívaolajon egy gerezd fokhagymával addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. Ekkor ezt is hozzáadjuk a húsos keverékhez, hogy puhább legyen a töltelék. A cukkínigyűrűket megtöltjük a masszával, s egy serpenyőben (kevés olíván) lassú tűzön addig pároljuk, amíg mindkét oldalukon színt kapnak. Ekkor felöntjük a paradicsomszósszal és – kb. 15-20 perc alatt – készre főzzük. Ha még kell, sózzuk, borsozzuk.

Ezt a receptet Agnes Agnesoninak (Toszkána) köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!