Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Spaghetti all'amatriciana (spagetti amatriciana-módra)

Hozzávalók (4 személyre):
35 dkg spagetti
2 evőkanálnyi extraszűz olívaolaj
10 dkg füstöltszalonna (vagy bacon)
1 nagy fej hagyma
1 dl vörösbor
40 dkg friss paradicsom (vagy 3 dl sűrű paradicsomlé)
1 gerezd fokhagyma
1 erős paprika
1 evőkanálnyi vörös borecet
(cukor)
reszelt parmezán

Az olajon megpirítjuk a kis kockákra vágott szalonnát, majd megdinszteljük rajta a felkarikázott vöröshagymát is. Felöntjük a vörösborral és addig főzzük, amíg a bor el nem párolog. Ekkor hozzáadjuk a friss paradicsomot (vagy a paradicsomszószt, vagy a kettőt fele-fele arányban), a gerezd fokhagymát (amit a végén majd kiveszünk), valamint a borecetet és az erős paprikát. Tovább főzzük a szószt még úgy 15 percig. Ha a paradicsom túl savanykás lenne, lehet hozzáadni egy fél kávéskanálnyi cukrot is.
Közben a forró vízben (melyet csak akkor sózunk, ha már felforrt) kifőzzük a tésztát. Vigyázunk, hogy ne főjön szét, ezért inkább egy perccel hamarabb vesszük le a tűzről, s azonnal leszűrjük. A tésztát beletesszük a szószba, s átforgatjuk. A tányérokra szedett tésztára parmezánt reszelünk, úgy tálaljuk.

Ezt a receptet Agnes Agnesoninak (Toszkána) köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!