Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Spagetti carbonara (3.)

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg spagetti
2 evőkanálnyi extra szűz olívaolaj
3 dkg vaj
20 dkg szalonna, csíkokra vágva
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
3 tojás
8 dkg reszelt parmezán

bors

Forrósítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, tedd bele a szalonnát és az összezúzott fokhagymát. Amikor a hagyma megbarnult, azt szedd ki. Ha már a szalonna is ropogósra sült, akkor húzd le az edényt a tűzről, de tartsd melegen.
Amíg a szalonna sül, egy külön edényben habard el a feltört tojásokat a parmezán háromnegyedével, s sózd, borsozd.
Főzd meg a spagettit egy nagyobb lábas forrásban lévő sós vízben, majd szűrd le.
A forró tésztát tedd a szalonnás serpenyőbe, add hozzá a vajat, valamint a sajtos-tojásos masszát, jól keverd át, s a maradék parmezánt a tetejére szórva azonnal (!) tálald.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!