Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Milánói rizottó

Hozzávalók (4-6 személyre):
36 dkg rizs
1,8 dl fehérbor (vagy vermut vagy pezsgő)
húsleves
sáfrány
8 dkg csontvelő (marha)
10 dkg vaj
1 fej kockára vágott hagyma
1 gerezd fokhagyma
6 dkg parmezán

bors

A sáfrányt szórd a fehérborba, s hagyd ázni. A húslevest melegítsd fel.
Egy nagyobb, vastagfalú serpenyőben forrósítsd fel a vajat, tedd bele a felkockázott velőt, majd a felaprított hagymát és fokhagymát. Még mielőtt megpirulna, add hozzá a rizst, s azt jól forgasd is át a serpenyőben levő zsiradékban. Sózd, borsozd, s öntsd hozzá a sáfrányos bort. Folyamatosan kevergetve (s a tüzet visszavéve) főzd. Ha a bort felszívta, adj hozzá egy merőkanálnyi húslevest. Így adagold a levet, amíg a rizs meg nem puhul. Végül vedd le a tűzről és keverd bele a reszelt sajt felét. A maradékot - az azonnali - tálaláskor szórd a tetejére.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!