Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Szalámi, burgonya és bazsalikom frittata

Hozzávalók (4 személyre):
2 közepes nagyságú burgonya (40 dkg), vékonyra szelve
25 dkg felszeletelt olasz szalámi
6 tojás, finoman felverve
1,25 dl tejszín
3 zöldhagyma, durvára vágva
1 evőkanálnyi friss bazsalikom, apróra tépve

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-osra (légkeveréses sütőnél 160 °C-osra).
Kenjünk ki egy mély 20 cm kerek sütőtálat, és béleljük ki sütőpapírral.
A burgonyát főzzük vagy pároljuk puhára. Öntsük le róla a vizet, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, vékony karikákra szeleteljük.
A szalámit süssük meg egy kisebb tapadásmentes serpenyőben, és folyamatosan kevergessük míg kissé megpirul. A zsírt itassuk fel zsírpapíron.
A burgonyaszeleteket helyezzük el a sütőtálon, rakjuk rá a szalámi felét. Ismételjük meg a rétegezést a burgonyával és a szalámival, amíg el nem fogy. A tojást keverjük össze a tejszínnel, a hagymával és bazsalikommal. A keverékkel locsoljuk meg a frittatát. Süssük fedő nélkül kb. 30 percig, amíg a teteje megszilárdul. A frittatát melegen és hidegen egyaránt tálalhatjuk.
(Elkészíthetjük egy nappal tálalás előtt is, ez esetben fagyasszuk le.)

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az "Ízvarázs füzetek" sorozat Olasz kedvencek című részében jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!