Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Krémsajtpuding áfonyakompóttal (Budino)

Hozzávalók (6 személyre):
a pudinghoz:
50 dkg szobahőmérsékletű mascarpone (vagy azzurro)
3 tojás
6 evőkanálnyi (9 dkg) cukor
pár csepp mandulaaroma
1 teáskanálnyi finomra reszelt narancshéj
a kompóthoz:
12 dkg aszalt áfonya
1 teáskanálnyi reszelt narancshéj
2,5 dl frissen facsart narancslé
12 dkg cukor

Melegítsük elő a sütőt 120 °C-ra (gázsütő legkisebb fokozat).
A pudinghoz habverővel dolgozzuk össze a krémsajtot, a tojásokat, a cukrot, a mandulaaromát meg a narancshéjat. Szűrjük át, nehogy csomós legyen, és osszuk szét hat 1,2 dl-es tűzálló tálkába, ezeket rakjuk egy nagy tepsibe, és öntsünk alájuk félmagasságig forró vizet. Fedjük le a tálkákat alufóliával.
Addig süssük, míg a puding már szilárd a tálka szélénél, de a közepe még rezeg (35-40 perc). Vegyük ki a sütőből és a tepsiből. Hagyjuk kihűlni, majd takarjuk le, és hűtőszekrényben hűtsük át teljesen.
A kompóthoz kis lábasban keverjük össze az áfonyát, a cukrot, a narancs héját meg levét, és időnként megkavarva főzzük közepes hőfokon, míg a cukor feloldódik.
Takarékon főzzük tovább fedő nélkül, időnként megkavarva, míg a leve híg sziruppá válik, és az áfonya felpuhul (kb. 1 óra).
Kanalazzuk a hideg pudingra a meleg kompótot, és így tálaljuk.

Ezt a receptet a Geopen Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Hétköznapi Ünnepek című könyvben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!