Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Almafagylalt (Gelato di mele)

Hozzávalók:
40 dkg almapép
2,5 dl tejszínes joghurt
6 evőkanálnyi akácméz
1 vaníliarúd kikapart belseje
10 dkg vaj
1 dl habtejszín
2 teáskanálnyi fahéj
1 maréknyi dióbél

2 evőkanálnyi mézet a vajjal fehérre keverünk, majd beledolgozzuk a joghurtot, a fahéjat és a vaníliát is. A tejszínt habbá verjük, azután azt is a masszához adjuk, majd az egészet lefagyasztjuk, miközben időnként átkeverjük.
Végül elosztjuk 4 pohárba, s tejszínhabbal, mézzel, valamint dióbéllel díszítve tálaljuk.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük. Ő a felhasznált almapép előállításának módját is megosztotta velünk. Eszerint néhány hámozott savanykás almát rommá főzünk egy kis citromlével és nagyon pici vízzel, majd botmixerrel összetörjük. Ha nagyon savanyú lenne, lehet kicsi cukorral ízesíteni.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!