Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tomato bredie (paradicsomos bredie)

Hozzávalók (6-8 adaghoz):
2 kg bárányhús
25-50 g bárány farokból kivont zsír, vagy vaj
15 ml só
10 ml frissen őrölt paprika
5 ml őrölt vegyes fűszer
5 ml őrölt szerecsendió
3 ml kurkuma
3 hagyma, felaprítva
2 krumpli, kockákra vágva
2 kg paradicsom, hámozva, kimagozva, nyersen felaprítva
10 ml cukor
2 chili (paprika)
125 ml friss bazsalikom (vagy 15 ml szárítmány)
5 ml köménymag

A húst ugyanúgy készítjük elő, s sütjük meg, mint a zöldbabos bredie-hez. Amikor a húst visszatesszük a pecsenyelébe, hozzáadjuk a sót, az őrölt paprikát, a vegyes fűszert, a szerecsendiót és a kurkumát, majd fedő nélkül 30 percig pároljuk. Ekkor beletesszük a hagymát, a krumplit, a paradicsomot, a cukrot és a chilit, majd 2 és fél órán keresztül főzzük. A végére a bredie-ből el kell párolognia a felesleges folyadéknak, s a paradicsom lényegében szétfő. Ekkor belekeverjük a bazsalikomot és a köménymagot. Rizzsel tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki a Dél-Afrikai Köztársaság budapesti nagykövetségének az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!