Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Breakfast rusks

Hozzávalók:
1 kg sütőporos liszt
5 ml sütőpor
500 ml müzli
75 g magtalan mazsola, nagy szemű
75 g szárított sárgabarack vagy körte, darabolva
100 g mogyoró, vagy dió (pekandió), finomra darabolva
80 g kókuszreszelék
250 ml napraforgómag
50 ml szezámmag
300 g barnacukor
2 tojás
500 ml joghurt (lehetőleg ananászos vagy guajáva ízű)
500 g olvasztott vaj
margarin (a sütőedények kikenéséhez)

Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a müzlit, a mazsolát, a sárgabarackot, a mogyorót, a kókuszt, a napraforgót és a szezámmagot. A tojást elkeverjük a joghurttal és a vajjal, majd ezt összedolgozzuk a lisztes keverékkel. A masszát három részre osztjuk, s margarinnal kikent sütőformákba simítjuk. 180 fokosra előmelegített sütőbe tesszük, s körülbelül egy órát sütjük. (40 perc elteltével ránézünk, s ha a tészta teteje túl gyorsan barnulna, akkor lefedjük alufóliával.) Amikor kész, kivesszük, s 5 percig még a formákban pihentetjük, majd kiborítjuk, s csak ha teljesen kihűlt, akkor vágjuk szeletekre, majd hasábokra.

Köszönetünket fejezzük ki a Dél-Afrikai Köztársaság budapesti nagykövetségének az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!