Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Gáridész me májonéza (majonézes garnélarák)

Hozzávalók:
tetszés szerinti mennyiségben garnélarák
hozzá illő mennyiségben majonéz

A garnélarákot, ha fagyasztva vásároltuk, kint hagyjuk amíg kiolvad vagy mikrohullámú sütőben kiolvasztjuk. A fagyasztott rákokat általában már tisztítva árulják, tehát nincs rajtuk a "páncél", olyanok mint valami nagyobb, rózsaszín, vastagabb hernyók. Azért nem árt odafigyelni és megtisztítani őket a hátuk közepén lévő fekete csíktól, amit nem mindig sikeresen távolítanak el és ami megkeserítheti az ételt. Mindkét esetben - fagyasztott és nem fagyasztott - megfőzzük őket. 15 perc főzés elég a páncél nélkülieknek, a másiknak lehet 5 perccel több. Ha nem volt tisztítva a rák, akkor főzés után el kell távolítani a páncélját és a fekete csíkot a közepükről. Ez az első két rákocska után már könnyen fog menni, nem nehéz művelet. Előbb egy picit ki kell hűteni őket, mert amíg forrók, nem lehet velük kézzel dolgozni. A kihűlt, megtisztított rákokat összekeverjük bőséges majonézes mártással. Zöld salátalevelekre halmozva, vagy magas szárú, nagyobb poharakban tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki ezért a receptért a GreekCafe.net szerkesztőinek, s különösen Virini Agninak, aki külön honlapot is szentelt a görög konyhának.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!