Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Szárdéllesz me rigáni (oreganos szardínia)

Hozzávalók:
Nyers szardínia40-45 dkg friss szardínia a nagyobbacska fajtából
3 közepes paradicsom
1 dl olívaolaj
2 kanálnyi citromhéj-reszelék
1 kanálnyi oregano
2 kanálnyi petrezselyemzöld apróra vágva
2 1/2 kanálnyi citromlé
2 cikk préselt fokhagyma

1. Levágjuk a szardíniák fejét, a hátuktól kezdve, így a fejjel együtt egy finom mozdulattal a belsőségeket is kihúzzuk. Jól átmossuk és megtisztítjuk őket folyó víz alatt.
Sült szardínia2. Szétnyitjuk őket, mint egy könyvet, kivesszük a gerincüket, a farkukat levágjuk ollóval és a mellrészt megtisztítjuk az esetleges szálkáktól.
3. Olyan tepsit keresünk, amelyikbe beleférnek így kinyitva és egymás mellé fektetve, vagy két tepsit használunk. Minden nyitott és a szürke felével felfelé fordított halat két-két paradicsomszeletre fektetünk. Az olajat a citromlével villával összehabarjuk, beletesszük a citromhéjreszeléket, fokhagymát, majd ezzel leöntjük az egymás mellé helyezett halakat. Megszórjuk őket petrezselyemmel, oreganoval és sütőben, erős tűzön körülbelül 8-10 percig sütjük.
4. Frissen, melegen tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki ezért a receptért a GreekCafe.net szerkesztőinek, s különösen Virini Agninak, aki külön honlapot is szentelt a görög konyhának.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!