Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Szkordália (fokhagymás püré)

Hozzávalók:
5 db közepes krumpli
1 fej fokhagyma (passzírozott)
4 dl (2 pohár) olívaolaj
2 db citrom leve
kevés ecet

(mandula, dió)

A krumplit héjában megfőzzük, meghántjuk és összedolgozzuk a mixerben egy fej passzírozott fokhagymával, az olajjal, a citromlével, egy kevés ecettel és sóval. Nagyon ízletessé teszi, ha az egészhez hozzádolgozunk egy marék hámozott, sótalan, darált mandulabelet. Ha diót adunk hozzá, az is ízesíti, de megbarnítja. A szkordália tulajdonképpen fokhagymás olajos krumplipüré, ami elmaradhatatlan kísérője a tepsiben kisütött panírozott tőkehalnak, valamint a főtt "kukiá"-nak, ami egyfajta disznóbab. De mindenféle panírozott hal kitűnő kísérője.

Köszönetünket fejezzük ki ezért a receptért a GreekCafe.net szerkesztőinek, s különösen Virini Agninak, aki külön honlapot is szentelt a görög konyhának.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!