Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kulurákjá portokáljú (narancsos száraz teasütemény)

Hozzávalók:
1 csésze puha margarin vagy vaj
1 csésze porcukor
2 tojássárgája
1/2 csésze frissen csavart narancslé
1 narancs lereszelt héja
2 kiskanálnyi sütőpor
1/2 kiskanálnyi szódabikarbóna
kevés vaníliáscukor vagy vaníliapor
annyi liszt, amennyit felvesz (körülbelül 60 dkg)

Narancsos teasüteményA vajat és a cukrot alaposan összemixeljük. Mikor jól kifehérednek, hozzáadjuk a tojássárgákat. A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát felfuttatjuk a narancslében és lassacskán minden hozzávalót a tálba öntünk. A lisztből annyi kell, hogy jól formázható masszát kapjunk. Miután a massza jól összeállt, különféle alakú süteményeket formálunk, akár pogácsaszaggatóval is dolgozhatunk. Kedvelt formák a csavartak, ezek apró, 7-10 cm-s kis kalácsokra emlékeztetnek, a kerek pogácsaformájúak és a hosszúkás, kövér téglalap alakúak, melyekre villával mintát lehet nyomni. Megszórjuk őket szezámmaggal, ha akad otthon, és előmelegített sütőben, közepes tűznél kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.

Köszönetünket fejezzük ki ezért a receptért a GreekCafe.net szerkesztőinek, s különösen Virini Agninak, aki külön honlapot is szentelt a görög konyhának.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!