Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Paszticio

Hozzávalók (6 személyre):
25 dkg makaróni
2 tojás, könnyedén felverve
6 dkg reszelt parmezán
2 evőkanálnyi zsemlemorzsa
a húsos mártáshoz:
2 evőkanálnyi olívaolaj
2 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
75 dkg darált marhahús
40 dkg konzerv-paradicsom, darabolt
9,5 dkg paradicsompüré
1,25 dl marhahúsleves
0,6 dl száraz fehérbor
fél teáskanálnyi őrölt fahéj
1 tojás, könnyedén felverve
a szószhoz:
9 dkg vaj
7,5 dkg finomliszt
8,75 dl tej
8 dkg reszelt parmezán
2 tojássárgája

A húsos mártás elkészítéséhez az olajat melegítsük fel egy nagyobb lábasban, és adjuk hozzá a hagymát. Állandó keverés mellett pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. Adjuk hozzá a darált húst, és addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Keverjük hozzá a leszűrt paradicsomot, a paradicsompürét, a marhahúslevest, a bort és a fahéjat. Addig gőzöljük fedő nélkül, amíg besűrűsödik. Hűtsük le, és keverjük hozzá a tojást.
A szósz elkészítéséhez a vajat olvasszuk fel egy közepes lábasban. Adjuk hozzá a lisztet, addig keverjük, amíg besűrűsödik és gyöngyözni kezd. Folyamatosan adagolva adjuk hozzá a tejet, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg felforr és besűrűsödik. Keverjük hozzá a sajtot, egy kicsit hűtsük le, majd végül adjuk hozzá a tojássárgáját.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, a légkeveréses sütőt 160 °C-ra.
Egy laposabb, 2,5 literes tűzálló tálat kenjünk ki olajjal. Főzzük meg a tésztát forrásban lévő vízben, majd szűrjük le, és öntsük az előkészített, kikent tálba. Ezután keverjük össze a tojással és a sajttal, és terítsük szét a tál alján.
Oszlassuk el rajta egyenletesen a húsos mártást, és erre locsoljuk rá a szószt. A végén szórjuk meg zsemlemorzsával. Süssük fedő nélkül kb. 1 órán át, vagy amíg a szósz enyhén megpirul. Tálalás előtt hagyjuk 10 percig pihenni.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az "Ízvarázs füzetek" sorozat Rakott finomságok című részében jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!