Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Szezámmagos-póréhagymás rétes (Prászotiropitá me szuszámi)

Hozzávalók:
1 kg póréhagyma
25 dkg feta sajt
25 dkg friss juhsajt vagy tehéntúró
5 szál zöldhagyma
2,5 dl olívaolaj
1 tojás
kis csokor kapor
kis csokor petrezselyem
10 dkg szezámmag
0,5 dl tej

bors
2 lap leveles tészta

Az apróra vágott póréhagyma fehérjét kis ideig dinszteljük, majd belekeverjük a szétnyomkodott fetát és a másik sajtot, az apróra vágott zöldhagymát, az olívaolajat, a felvert tojást, majd megsózzuk, megborsozzuk. Olajjal alaposan kikent tepsibe beleterítjük az egyik lap leveles tésztát. Egyenletesen ráhalmozzuk a tölteléket, majd letakarjuk a másik lap leveles tésztával. A tetejét megöntözzük a tejjel és szezámmagot szórunk rá. Közepes lángon kb. háromnegyed óra hosszat sütjük.
(Előkészítés: 45 perc – elkészítés: 45 perc.)

Ezt a receptet a Holnap Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Athén című receptkönyvben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!