Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Töltött kalmár (Szupiesz jemisztesz)

Hozzávalók:
1 kg kalmár
15 dkg rizs
3 fej hagyma
egy kis csokor friss borsmenta
egy kis csokor friss petrezselyem
cukor
3 érett paradicsom
2 dl olívaolaj

bors
0,5 dl fehérbor

Megtisztítjuk és megmossuk a kalmárt, majd levágjuk a csápjait és feldaraboljuk. Kevés olívaolajban kissé megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a szintén apróra vágott borsmentát és petrezselymet, a csápokat, a meghámozott, kimagvazott és áttört paradicsomot, egy csipetnyi cukrot és lassú tűzön főzni kezdjük. Amikor majdnem besűrűsödött, hozzáöntjük a rizst, s még 2-3 percig főzzük. A lángról levéve megtöltjük vele a kalmárokat. A nyílást összeöltjük, vagy fogpiszkálóval lezárjuk, hogy ki ne folyjon a töltelék. A megtöltött kalmárokat tepsibe fektetjük, leöntjük a maradék olívaolajjal, a borral és egy kevés vízzel, majd közepes lángon kb. fél óráig sütjük.
(Előkészítés: 45 perc – elkészítés: 30 perc.)

Ezt a receptet a Holnap Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Athén című receptkönyvben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!