Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csirke tésztával (Kotópulo me hilopitesz)

Hozzávalók:
1 nagyobb csirke (kb. 1 kg)
25 dkg apró kockatészta
5-6 érett paradicsom
2 hagyma
1 dl olívaolaj
1 kaliforniai paprika
1 gerezd fokhagyma
szurokfű

bors

A megtisztított csirkét földaraboljuk és a forró olajon megforgatjuk. Rászórjuk az apróra vágott hagymát és fedő alatt pár percig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a szintén apró darabokra vágott zöldpaprikát és fokhagymát, a meghámozott, kimagozott és áttört paradicsomot, a szurokfüvet, a sót, a borsot, és lassú tűzön megfőzzük. Kiemeljük a csirkedarabokat és melegen tartjuk. Közben 3 dl vízzel felforraljuk a szószt, s beleöntjük a tésztát. Amikor a tészta már majdnem elkészült, visszatesszük a csirkét és melegen tálaljuk.
(Előkészítés: 15 perc – elkészítés: 45 perc.)

Ezt a receptet a Holnap Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Athén című receptkönyvben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!