Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Rablóhús bárányból (Exohikó)

Hozzávalók:
1 kg báránycomb
2 fej hagyma
20 dkg vaj
20 dkg kemény juhsajt

bors
6 réteslap

A húst alaposan megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. Az apróra szelt hagymát serpenyőben pár evőkanálnyi vízben megfőzzük, majd 1 kiskanálnyi vajjal tovább pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és néhány percig együtt pároljuk. Levesszük a tűzről a serpenyőt, a húshoz keverjük az apró darabkákra vágott sajtot is. Ezután a réteslapokat egyenként megkenjük olvasztott vajjal, majd a szintén hat részre osztott húsos tölteléket rájuk halmozzuk, és a megtöltött réteslapokat hosszúkás formájúra hajtogatjuk. A kis húscsomagokat kivajazott tepsibe helyezzük, a maradék vajjal megöntözzük és közepes lángon kb. 1 óráig sütjük.
(Előkészítés: 1 óra – elkészítés: 1 óra.)

Ezt a receptet a Holnap Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Athén című receptkönyvben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!