Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bárány reszelt tésztával (Árnáki gyuveci)

Hozzávalók:
1 kg bárányhús
10 dkg vaj vagy margarin
1 fej hagyma
6-7 érett paradicsom
50 dkg reszelt tészta (vagy bármilyen apró tészta)

bors
cukor
reszelt juhsajt

A feldarabolt húst vajban vagy margarinban megpirítjuk. Az apró darabokra vágott hagymával párszor megforgatjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és áttört paradicsomot, kevés vizet öntünk alá, s egy csipetnyi cukorral, sóval és borssal meghintve fedő alatt egy óra hosszat főzzük. Ezután a reszelt tésztával együtt tűzálló cseréptálba tesszük, és felengedjük vízzel (a reszelt tészta térfogatának háromszorosával). Kissé megkeverjük, tetejét megszórjuk reszelt sajttal és közepes tűzön 45 percre sütőbe tesszük.
(Előkészítés: 1 óra 30 perc – elkészítés: 45 perc.)

Ezt a receptet a Holnap Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Athén című receptkönyvben jelent meg, ahol akad még néhány társa... Ott azt is megjegyzik, hogy ez a recept borjúhússal és szárnyasokkal is elkészíthető.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!