Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Paradicsomos bárány (Árnáki kokinisztó)

Hozzávalók:
1,5 kg báránylapocka vagy vesepecsenye
3 evőkanálnyi vaj vagy olívaolaj
1 fej hagyma

5-6 érett paradicsom őrölt fahéj
cukor

bors

A húst feldaraboljuk és a zsiradékon megpirítjuk. Az apróra vágott hagymával párszor megforgatjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és áttört paradicsomot is, és egy csipet cukrot, fahéjat, sót és borsot. Kevés vizet öntünk alá és kb. másfél óra hosszat fedő alatt, közepes lángon főzzük. Krumplipürével, makarónival, rizzsel vagy hasábburgonyával tálaljuk.
(Előkészítés: 20 perc – elkészítés: 1 óra 30 perc.)

Ezt a receptet a Holnap Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Athén című receptkönyvben jelent meg, ahol akad még néhány társa... Ott azt is megjegyzik, hogy ez a recept borjúhússal is elkészíthető.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!